Belépés
Finom fagyi receptek
... nagyon sűrű palacsinta tésztát készítünk. Az olajat felfórrosítjuk (itt nem szabad spórolni az olajjal). A fagyi gombócokat amik tényleg fagyosak belemártjuk a masszába és mehet is a forró olajba.Mindkét oldalát megsütjük. Nem kell sokáig sütni, mert akkor a fagyi elolvad csak éppen, hogy aranyszínű legyen. Fahéjas porcukorral tálaljuk és azonnal fogyasztjuk... Tanácsok: Azonnal k...
sütigyűjtemény
... áttörjük, hozzáadjuk a tojást, lisztet, tejfölt, szódabikarbónát, a vaníliás cukrot, csipet sót. Jól összedolgozzuk utána negyedórát, pihentetjük. - Lábasban bő olajat forrósítunk. - A forró olajba mártott evőkanállal " galuskát " szaggatunk - egyszerre csak 4-5 db-ot, mert sütés közben megnőnek. A forró olajban aranysárgára sütjük. (Ha az egyik fele megsült, a galuskák saját magu...
Fánkok
... vaníliás cukor

A hozzávalókat összekeverjük, aki szereti egy kis reszelt citromhéjat is tehet bele.
1 órára betesszük a hűtőbe, majd vizes evőkanállal kiszedve a tálból, forró olajban megsütjük pirosra.
Vaníliás cukorral meghintjük és melegen tálaljuk.

Aszalt barackos farsangi fánk

Hozzávalók: 10 dkg cukrozott citromhéj, 15 dkg aszalt ...
Fánkok
... vaníliás cukor

A hozzávalókat összekeverjük, aki szereti egy kis reszelt citromhéjat is tehet bele.
1 órára betesszük a hűtőbe, majd vizes evőkanállal kiszedve a tálból, forró olajban megsütjük pirosra.
Vaníliás cukorral meghintjük és melegen tálaljuk.

Aszalt barackos farsangi fánk

Hozzávalók: 10 dkg cukrozott citromhéj, 15 dkg aszalt ba...
A kóser konyha
... zsenge újkaralábé, negyed kg gomba vagy spárga, 1 csokor petrezselyem, 2 kanál liszt, 3 evőkanál liszt, só.
Az apróra darabolt zöldséget a finomra vágott petrezselyemmel megpároljuk az olajban, meghintjük a liszttel, majd felengedjük vízzel. Beleadjuk a húst, majd puhára főzzük. Galuskával tálaljuk.

Zöldségleves
Hozzávalók: 1 kisebb fej káposzta, 2 liter cson...
Disznótoros ételek
... vagdaljuk. A szalonnát apróra metélve kiolvasztjuk, és a zsírján, erős lángon lepirítjuk a húst. 2 dl vizet aláöntve befedjük, és puhára pároljuk. Amíg a hús párolódik, a burgonyát forró olajba dobjuk, és pirosra sütjük. Szűrőlapátra téve a felesleges olajat lecsöpögtetjük, majd tűzálló tálba öntjük. Nem szabad megsózni, nehogy a burgonya megszívósodjon. Ha a hús közben megsült, z...
Egészséges ételek ínyenceknek
... Szükség esetén a paradicsomlé fél mokkáskanál paradicsompürével vagy paprikakrémmel is helyettesíthető. Ezután formáljunk belőle 2 cm vastag pogácsákat, forgassuk bele zsemlemorzsába, és forró olajban mindkét oldalát süssük pirosra. A sütést közepes lángon, fedő nélkül végezzük. Csak akkor forgassuk át, ha az alja már teljesen megsült, mert különben szétesik. Vigyázzunk rá, hogy n...
Aranygaluska
... belőle.Akkor jó a tészta ha hólyagos.Langyos helyen egy órát kelesztem.Én csalni szoktam kenyérsütő gépben dagasztom és kelesztem a tésztát.Ha megkelt gyúródeszkára rakom kicsit kinyújtom és olajba mártott kiszúróval kiszaggatom,minden darabot megforgatok cukros darált dióban.Kiolajozott tepsibe teszem szorosan egymás mellé.Letakarom egy konyharuhával és kelesztem még kb 15 percig...
Csülkös receptkönyv
... hozzáadjuk a kimosott káposztát, a szeletekre vágott gombát, fűszerezzük sóval, az egész borssal, a köménymaggal, és majdnem puhára főzzük. Amíg a káposzta fő, elkészítjük a rántást. Az olajban a lisztet fehér habzásig hevítjük, aztán hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, és aranysárgára pirítjuk. A tűzről levéve, elkeverjük benne a fűszerpaprikát, majd a leveshez adjuk (a lev...
Jó receptek
... tojás.

Mindezeket kézzel jól összedolgozom. Ha nagyon lágy lenne, kevés zsemlemorzsát keverek még hozzá. Vizes kézzel gombócokká formálom, zsemlemorzsában meghempergetem. Közepesen forró olajban szép pirossasra sütöm a fasírtok mindkét felét. Szalvétára szedem ki.

Tökfőzelék

Hozzávalók

Azt hiszem, két titka van. Nem, három. No mindjárt r...
Magyar Recepttár
... kevés vízzel puhára pároljuk. A héjában megfőtt burgonyát cikkekre vágjuk, és a tálalás előtt olajjal kikent sütőlapon vagy sütőben pirosra sütjük. A hússzeleteket ugyancsak kevés forró olajban mindkét oldalán megsütjük.
Bajai halászlé 1.
Hozzávalók: 1 kg ponty, 15 dkg hagyma, 5 dkg házi paprika, 2 dkg só, 10 dkg paradicsom, 5 dkg zöldpaprika, (esetleg ennek megfelelő m...
Busa, amúr receptek
...
3 gerezd fokhagyma
ecet

Elkészítés:

A megtisztított halat felszeleteljük, megsózzuk, és egy fél óra hosszáig állni hagyjuk, majd a lisztel behintjük, és étolajban közepes erősségű tűzön kisütjük. Ha kész, üveg-, zománc-, vagy cserépedénybe tesszük. Ecetes levet készítünk. Vízben babérlevelet, vöröshagymát, fokhagymát forralunk, sót és egész bor...
Wokba zárt ízek
... kortyolgatni), 3 ek olaj.
A húst bő, forrásban levő vízbe tesszük (egészben), és addig hagyjuk benne, amíg a víz újra fel nem forr. Utána kivesszük, s nem túl nagy kockákra vágjuk. A forró olajban megpirítjuk a kisujjnyi darabokra vágott hagymát és a lereszelt gyömbért, hozzáadjuk a húst, és amikor megpirult, hozzátesszük a (rizs)bort, majd a szójaszószt (egy kis vizet lehet ...
Szódabikarbóna
... bele sót: az megköti, és így könnyebben fel tudod majd takarítani.

Főzéshez
Nem reped meg a tojás héja főzés közben, ha a főzővízhez kevés ecetet vagy sót adagolsz!
Az olajba szórj kevés sót, így hosszabb ideig tárolható!
Ha a sütésre használt olajba egy kis sót teszel, nem fröcsköl majd.

Tartósít
Hónapokig megőrzi jellegzetes ízét a pet...
szódabikarbona
... így könnyebben fel tudod majd takarítani.



Főzéshez

Nem reped meg a tojás héja főzés közben, ha a főzővízhez kevés ecetet vagy sót adagolsz!

Az olajba szórj kevés sót, így hosszabb ideig tárolható!

Ha a sütésre használt olajba egy kis sót teszel, nem fröcsköl majd.



Tartósít

Hónapokig megőrzi...
Főzelékek
... burgonya, 1 evőkanál olaj, 1 evőkanál reszelt vöröshagyma, 1 zöldpaprika, I paradicsom, 1-2 evőkanál liszt, 1 dl tejföl, só, 1 késhegynyi pirospaprika, 2 babérlevél, ecet.

Az olajban a hagymát megpirítjuk, a paprikával meghintjük, a meghámozott, feldarabolt burgonyát belevetjük, és a zöldpaprikával meg a paradicsommal együtt kevés vízzel puhára pároljuk. Végezetül a tej...
Csokigombóc
... lobogva forr, beleöntjük a 4 dl lisztet. A tűzről levéve nagyon gyorsan összekeverjük, majd a forró masszához hozzáadjuk az előkészített tojást, és azzal is összekeverjük. Ha kihűlt, forró olajba két evőkanál segítségével kis gömböket teszünk. Sütés közben a tüzet takarékra csökkentjük, s így a gombócok megnőnek. Lyukas kanállal kiszedjük, és porcukorral kevert kakaóba forgatjuk.|...
Recept
... hozzákeverjük a lisztet és a tojást. Az egész tojásokat egyenként ütjük a masszába és minden tojás után jól kikeverjük. A kapott masszát evőkanállal kiszaggatjuk, és nem túl forró zsírban vagy olajban szép pirosra sütjük, majd porcukorral meghintjük.

KEFÍRES-DIÓS FÁNK
Hozzávalók: 2 dl kefír, 1 tojás, 2 ek. cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 20 dkg liszt, 1 mokkáskanál ...
Vegyes Hús nélküli ételek...
... kapor, 2 ek. vegamix, 1 kk. bazsalikom, só, olaj.
Az apróra vágott kaprot és a reszelt sajtot jól összedolgozzuk a többi hozzávalóval, és sűrű palacsintatésztát készítünk. Kevés forró olajba, a palacsintához hasonlóan kisütjük, majd szeletekre vágjuk. Feltétként tálaljuk.
 
 

KIVIS ALMASALÁTA DIÓVAL
Hozzávalók: 2 kivi, 2 alma, 1 marék dió, 2 dl ...
Csokigombóc
... lobogva forr, beleöntjük a 4 dl lisztet. A tűzről levéve nagyon gyorsan összekeverjük, majd a forró masszához hozzáadjuk az előkészített tojást, és azzal is összekeverjük. Ha kihűlt, forró olajba két evőkanál segítségével kis gömböket teszünk. Sütés közben a tüzet takarékra csökkentjük, s így a gombócok megnőnek. Lyukas kanállal kiszedjük, és porcukorral kevert kakaóba forgatjuk.|...
1 2 3 
Címkék: Magyar Recepttár, Vegyes Hús, KEFÍRES-DIÓS FÁNK, KIVIS ALMASALÁTA DIÓVAL, kóser konyha, olajat felfórrosítjuk, fagyi gombócokat, forró olajba, fagyi elolvad, vaníliás cukrot, forró olajban, egyik fele, galuskák saját, hozzávalókat összekeverjük, apróra darabolt, finomra vágott, szalonnát apróra, burgonyát forró, felesleges olajat, burgonya megszívósodjon, sütést közepes, órát kelesztem, kimosott káposztát, szeletekre vágott, egész borssal, lisztet fehér, tűzről levéve, leveshez adjuk, fasírtok mindkét, héjában megfőtt, tálalás előtt, hússzeleteket ugyancsak, megtisztított halat, lisztel behintjük, kisujjnyi darabokra, lereszelt gyömbért, tojás héja, főzővízhez kevés, olajba szórj, sütésre használt, hagymát megpirítjuk, paprikával meghintjük, paradicsommal együtt, forró masszához, előkészített tojást, tüzet takarékra, gombócok megnőnek, egész tojásokat, kapott masszát, apróra vágott, reszelt sajtot, többi hozzávalóval, palacsintához hasonlóan, szódabikarbónát, zsemlemorzsában, helyettesíthető,
© 2013 TVN.HU Kft.